Creëer overzicht door slim te combineren

Creëer overzicht door slim te combineren

Het laten opvallen van producten is voor elk merk van belang. Dit kan een uitdaging zijn, zeker binnen een drukke omgeving als een speelgoedwinkel. Door orde te scheppen en producten overzichtelijk te presenteren komen alle producten beter tot hun recht.

Overzicht & conversie

Een mooi voorbeeld van een project waar we hebben gewerkt aan de overzichtelijkheid van de producten is de presentatie van de ‘Super Heroes’ collectie in de vestigingen van Dreamland (België). Dreamland en Hasbro, een leverancier van de Super Heroes producten, stelden vast dat er in de categorie te weinig overzicht was. Ze vroegen ons daarom een voorstel uit te werken met als doel de belangrijkste merken uit de categorie beter tot uiting te laten komen en de conversie te verhogen. Daarnaast was het belangrijk dat de gehele presentatie zou passen bij de Dreamland-winkels.

Hasbro/Dreamland_Super HeroesNieuwe led panels

Om aan deze wensen te voldoen is er voor een combinatie ven technieken en elementen gekozen die samen een mooi geheel vormen. Boven de schappen zijn recent ontwikkelde led-panels geplaatst die goed opvallen. De posters in de led-panels zijn gemakkelijk te verwisselen en geven meteen een duidelijk beeld van de merken die in dat gedeelte van het schap gevonden kunnen worden.

Statisch & dynamisch

Om nog meer overzicht te creëren is er gekozen voor verticale segmentatie. Dit is een simpele maar effectieve techniek die de categorie ook meer op laat vallen. Daarnaast is er aandacht besteed aan de vloer voor het schap. Er is gekozen voor een combinatie van statische elementen in de vorm van vloerstickers en dynamische elementen in de vorm van projecties. Met behulp van een aantal kleine projectoren is het mogelijk om scherpe beelden te projecteren. Hiermee kan bijvoorbeeld een draaiend logo worden geprojecteerd, wat de aandacht van de shopper trekt.

Helemaal compleet

De mooie presentatie is gecompleteerd door bijpassende plinten en speciale aankleding van de staanders. Ook een bijpassende endcap behoort tot de mogelijkheden. Bij de ontwikkeling van dit concept is rekening gehouden met het gemak waarmee de schappen worden bijgevuld.

xSlim combineren

Het creëren van overzicht binnen een categorie hoeft niet ingewikkeld te zijn. Door verschillende oplossingen en technieken te combineren kan al snel een complete presentatie gerealiseerd worden. Dit nieuwe concept voor Dreamland is dan ook goed ontvangen tijdens de test bij Dreamland Drogenbos. Op dit moment moet de pilot nog wel geëvalueerd worden zodat er laatste beslissingen kunnen worden genomen over een eventuele uitrol.