Branche organisaties

Vlastuin is lid van de organisatie SHOP Enhancing Retail (voorheen Popai) en de Nederlandse ISMI organisatie.


ShopLogoSHOP! Enhancing Retail

Shop! is de wereldwijde non-profit handelsvereniging, gewijd aan het verbeteren van retail omgevingen en belevingen. Shop! vertegenwoordigt meer dan 2.000 bedrijven en geeft waarde aan de wereldwijde retailmarkt door middel van hun leiderschap in: Onderzoek (consumentengedrag, trends, ontwikkelingen), Ontwerp (klantervaring design, winkeldesign, display design, armaturen ontwerp), Bouw (fabricage, bouw, materialen, methoden, logistiek, installatie), Marketing (in-store communicatie, marketing in de winkel, technologie, visuele merchandising) en Evaluatie (ROI, analytics, recognition / awards). Shop! is de nieuwe naam voor A.R.E. | POPAI The New Association.


ISMI

Shopper Marketing is het nieuwe vakgebied dat het gedrag van de shopper als vertrekpunt neemt. De shopper bepaalt op welke plek in de keten het geld wordt verdiend. Ieder bedrijf zal shopper-centric moeten leren denken en handelen. Dat heeft consequenties voor alle functies van een onderneming en in iedere geleding van de keten. Zowel voor de merkfabrikant als winkelorganisatie in food als non food branches, maar ook bureaus en point of purchase.

ISMI logoDe consument zit in het domein van de (merk)fabrikant, de klant zit in het domein van de retailer. De shopper is de verbindende schakel tussen merkfabrikant en retailer. Door de complexiteit van het nieuwe spel van vraag en aanbod heeft de shopper een onevenredig belangrijke rol gekregen en dwingt hij de partijen in de keten te komen tot een volledige omslag in denken en doen van push-gedreven naar pull-gedreven. Het ISMI biedt expertise voor ieder van deze bedrijven, waar dan ook in de keten.