Carrefour & Mondelēz International

Wat doe je als maar 1 op 5 van de shoppers je categorie bezoekt? Deze vraag was het startpunt van de make-over van de chocoladecategorie bij Carrefour. Een project ontstaan uit een samenwerking tussen Mondelēz International, Carrefour en Vlastuin met als doel de shopper weer de categorie in te trekken. De manier waarop die werd gerealiseerd was door meer beleving en emotie in de presentatie te brengen, natuurlijk met als doelstelling een constante omzetstijging te realiseren.

Het resultaat is een warme en duidelijke categorisering van de producten, waardoor een bezoek aan de chocoladecategorie een beleving is geworden. Om het schap leesbaar te maken, is de presentatie opgedeeld in segmenten die ieder een eigen kleur en materiaal hebben gekregen. De doeken boven de segmenten ondersteunen die leesbaarheid. Zo staan er niet alleen sfeerbeelden op, maar wordt ook aangegeven welke producten er te vinden zijn.

Om voor bepaalde delen van de categorie meer aandacht te genereren zijn enkele schappen voorzien van gebogen vormen. Dit is aangevuld met LED-verlichting voor geselecteerde delen die zorgen voor een geleidelijke en oplichting. Dit vestigt op een prettige manier de aandacht op de producten. Zo ontstaat er extra dynamiek in het schap.

De make-over zorgt voor een significante omzetstijging ten opzichte van schaduwmetingen in filialen waar de make-over niet is uitgevoerd.