Cora

Cora

Cora & Mondelēz International

De chocolade categorie bij Carrefour heeft een make-over gekregen om meer shoppers de categorie in te trekken en de omzet te laten stijgen. De indrukwekkende resultaten zorgden er al snel voor dat ook bij Cora een soortgelijke categorie verbetering gerealiseerd werd.

Het productaanbod is enorm en om de ‘leesbaarheid’ van het schap te vergroten is er bij deze make-over gekozen voor merksegmentatie. Door het gebruik van de basiskleuren van de verschillende merken is de herkenbaarheid vergroot en zijn alle producten gemakkelijk te vinden.

Om onderscheid aan te brengen en bepaalde segmenten meer op te laten vallen worden rechte schappen afgewisseld met ronde elementen. Ook is er LED-verlichting toegepast die op een subtiele manier de aandacht van de shopper naar bepaalde producten trekt. De fraai bedrukte doeken boven het schap bieden ruimte voor branding.

Inmiddels meerdere Cora’s de make-over van de chocoladecategorie gerealiseerd en dit zorgt voor indrukwekkende omzetstijgingen. Niet alleen voor Mondelēz International, maar voor de gehele categorie.