Lotto

 Lotto
 Lotto-Toto

De Lotto

TOTO is een spel van De Lotto waarbij uitslagen van sportwedstrijden voorspeld kunnen worden, en hier is uiteraard geld mee te winnen. Om dit spel te digitaliseren wilde De Lotto een interactief apparaat laten ontwikkelen. Het doel van deze ontwikkelingen is om de drempel voor bestaande en nieuwe spelers te verlagen en een betere real time informatie voorziening te leveren aan winkelspelers en retailers.

Om aan alle wensen van De Lotto te voldoen hebben we twee type EasyPlay terminals ontwikkeld; een floor EasyPlay terminal en een counter EasyPlay terminal. Elke EasyPlay terminal heeft een semi-industriële tablet waar niet alleen de app van Lotto op kan draaien maar ook een door Vlastuin ontwikkelde app. Deze app managed the app van De Lotto, stuurt de printer aan en zorgt voor de draadloze verbinding. Zo wordt het voor de TOTO-speler mogelijk om via de EasyPlay terminal up-to-date kansen te bekijken en een weddenschap te plaatsen. Daarna print de speler een bon uit met een unieke barcode die bij de kassa gescand kan worden zodat de klant kan betalen.

Naast de app is er ook een CMS (Content Management Service) portal ontwikkeld die het bijvoorbeeld mogelijk maakt om real-time alle terminals te managen, updates uit te voeren, screen savers te laden, content te managen en analyses uit te voren. Dit is allemaal aan te passen per apparaat, locatie en type winkel.

Een andere belangrijke functie van het CMS is het monitoren van de EasyPlay terminals. De Lotto kan daardoor zelf in de gaten houden of een unit langer dan 24 uur offline is geweest en er eventueel achteraan bellen. Daarnaast is het mogelijk om automatisch een RMA (Return Merchandise Advice) door te geven aan Vlastuin. Wij plaatsen dan binnen 48 uur een vervangende unit op locatie en zorgen zo voor een minimale impact van het defecte apparaat. Om het servicepakket echt compleet te maken zorgen we ook voor de analyse en het onderhoud van zowel de hardware en de software.