Oase

Oase is een Duits bedrijf dat wereldwijd marktleider is op het gebied van ‘watertuinen’, waarbij de pompen en filters samen de kerncompetentie vormen.

Deze producten worden onder andere verkocht bij tuincentra, maar de productpresentatie van Oase was toe aan een update. Oase heeft Vlastuin daarom gevraagd een aantrekkelijke presentatie te creëren die alle zintuigen prikkelt en daarnaast ook informatie verstrekt die de klant helpt bij het maken van de juiste keuze. Er zijn ontzettend veel producten verkrijgbaar voor vijvers en dit is niet de meest toegankelijke productgroep. Klanten kunnen dus best wat hulp gebruiken als ze voor het schap staan.

Het resultaat is een presentatie waarmee Oase zich kan onderscheiden van andere spelers binnen deze markt. Sfeerbeelden bovenin het meubel zorgen ervoor dat al van veraf de aandacht van de shopper getrokken wordt. De achterwand en de vloer voor de presentatie brengen emotie over en zorgen ervoor dat shoppers het gevoel krijgen echt de wereld van de vijvers in te stappen. Dit wordt versterkt door een geluidsmodule die rustgevende geluiden laat horen. Daarnaast is er gebruik gemaakt van verlichting om het geheel een heldere en frisse uitstraling te geven en speciale ‘hotspots’ op te laten vallen.

Om de klant te helpen bij het maken van de juiste keuze is er een informatiecentrum gecreëerd. Hier kan in gedrukte vorm of met behulp van een tablet informatie en inspiratie gevonden worden over de vijver.