One For All

Universal Electronics Inc. (UEI) is marktleider op het gebied van technologie voor afstandsbedieningen en verkoopt meer dan 150 miljoen afstandsbedieningen per jaar. One For All is de tak van UEI die de consumentenmarkt bediend.

In een heel kort tijdsbestek moest er een nieuw verpakkingsconcept ontwikkeld worden. Het ging om de verpakking van de eerste afstandsbediening die te installeren is via een gratis app. Het was belangrijk dat de verpakking kwaliteit uit zou stralen.

Het basisidee voor deze verpakking had UEI zelf al ontwikkeld, maar de haalbaarheid moest worden getoetst. Door tijdsdruk was er eigenlijk geen weg terug meer en moest het idee dus slagen. Vlastuin heeft ervoor gezorgd dat de verpakking in China geproduceerd kon worden, in de buurt van de fabriek voor de afstandsbediening zelf. Het eindresultaat is een uitstekende verpakking gemaakt van hard karton (dat vaak gebruikt wordt voor luxe geschenkverpakkingen), in combinatie met een venster van diepgetrokken transparant kunststof. Het totaalplaatje straalt de gewenste kwaliteit uit.