Pokon

Klanten helpen bij het het vinden van het juiste product is een goede manier om de verkoop te stimuleren. Voor Pokon was dit zeker van belang, want welke potgrond heeft de klant nodig? En welke meststoffen? Er zijn vele opties en dat kan het winkelen voor de klant soms lastig maken. De Pokon Potgrond Keuzewijzer helpt klanten bij het kiezen van de juiste grond.

De interactieve instore keuzewijze maakt het voor klanten niet alleen mogelijk om via een touchscreen in de winkel te selecteren welke grond het meest geschikt is, het is ook mogelijk om uit te rekenen hoeveel ze nodig hebben. Wil je oppotten, de bodem verbeteren of juist ophogen? De keuzewijzer rekent uit hoeveel je liter je nodig hebt en hoeveel zakken dat zijn. En om het klanten echt makkelijk te maken is het ook mogelijk meteen een bon uit te printen waarmee de bestelling bij de kassa opgehaald kan worden.

Zo’n keuzehulp is handig, maar de producten en prijzen moeten natuurlijk wel up-to-date gehouden worden. Gelukkig is alle informatie vanuit het bestaande Content Management Systeem van de Pokon website te beheren en het kan zelfs variëren per winkel.