GOUD voor duurzame ‘remote control’ verpakking

GOUD voor duurzame ‘remote control’ verpakking

Tijdens de virtuele prijsuitreiking op 31 maart 2022 hebben STI Group en Vlastuin CDI goud gewonnen voor hun duurzame kartonnen blister voor afstandsbedieningen bij de Dow Packaging Innovation Awards. De vakjury feliciteerde de winnaars met hun pionierswerk op het gebied van verpakkingen.

Nadat de de nieuwe verpakkingslijn voor One For All-afstandsbedieningen van Universal Electronics (UEI) vorig jaar al was genomineerd voor de Packaging Europe Sustainability Awards is deze verpakking dit jaar beloond en gekroond met een DOW Award GOUD.  Universal Electronics zet hiermee de norm voor duurzame verpakkingen. In een speelveld van grote internationale merken met iconische verpakkingen in allerlei materialen is dit echt een hoogtepunt te noemen.

DOW Award – GOUD
De Packaging Innovation Awards, opgericht door DuPont en nu onderhouden door Dow, erkennen uitmuntendheid en innovatie op het gebied van technologische vooruitgang, duurzaamheid en gebruikerservaring. De wereldberoemde prijs past perfect bij de succesvolle internationale samenwerking tussen Universal Electronics (UEI), STI Asia Pacific en het Nederlandse bedrijf Vlastuin in dit project.

De massiefkartonnen monomateriaaloplossing vervangt conventionele plastic blisterverpakkingen. Het overtuigt zowel retailers als consumenten op het gebied van productbescherming, uiterlijk en gebruik van hulpbronnen. Het past zelfs in bestaande geautomatiseerde verpakkingsprocessen. In 2020, toen STI Group en Vlastuin de Eco-Blister voor Universal Electronics ontwikkelden, was er al meer dan 20 ton plastic bespaard door verpakkingsoptimalisatie voor drie “One for All”-producten met een totaal productievolume van ongeveer 1 miljoen stuks.

DOW award, goud, het bewijs.

Meer informatie en inspiratie
We vertellen u er graag over. Voor ieder verpakkingsvraagstuk is er een (duurzamere) oplossing mogelijk.