Mr. Flexx® bewijst in retail

Mr. Flexx® bewijst in retail

Baarn, 22 oktober 2021 – Mr. Flexx®, de multifunctionele, herbruikbare display van Vlastuin, heeft in 12 maanden al bewezen dat de voordelen van hogere doorverkoop, kosten besparen, en duurzaamheid hand in hand gaan. Het succes van Mr. Flexx® vertaalt zich naar een groeiende interesse uit binnen- en buitenland. Steeds meer retailers en brands maken doelbewuste keuzes gebaseerd op een meer duurzame inzet van verpakkingen en energie, in combinatie met de display en verkoop functionaliteit. 

Toonaangevende retailers in de Benelux hebben dit eerste jaar Mr. Flexx® op verschillende manieren succesvol ingezet. Een mooie opstap naar verdere nationale en internationale uitbreiding. Volgens Harro Vlastuin, is Mr. Flexx® een doorontwikkeling van de traditionele display naar de hedendaagse vereisten die sell out verbetert en in multifunctionaliteit aanpasbaar is aan bijna elk product. Een resultaat van ruim veertig jaar ervaring met ontwerpen, ontwikkelen en op de markt brengen van displays. De maximale reductie van CO2 kan bij Mr.Flexx® oplopen tot 86% bij instore inzet. Een resultaat dat gezamenlijk bijdraagt aan verbetering van onze duurzaamheid doelstellingen.

Het succes van Mr. Flexx® in Nederland wordt volgens Harro Vlastuin verder uitgebreid met unieke voordelen. “inspelen op de zintuigen door combinaties met licht, beweging, geluid of geur garanderen nog meer mogelijkheden voor merkbeleving en promoties die impact maken, een optie bij Mr.Flexx® Premium die vanuit het schap ondersteund wordt met oplaadbare batterijen of powerbanks. Een volledige nieuwe innovatie door zijn uitwisselbaarheid in een retail display! Tracering van de actuele locatie en nieuwe toepassingen van ‘lift & learn’ zijn toepassingen welke spoedig geïntroduceerd worden. De standaard Mr. Flexx® range is gemaakt van zeer goed recycleerbaar monomateriaal ABS. De keuze voor ABS recycle resulteert in nog hogere CO2 reductie waardes.  

Nieuwe promotie technieken

Hoe verhoudt Mr. Flexx® zich tot traditionele displays, de tak waar Vlastuin, groot in is geworden? Mike Anthony, CEO van consumer goods training and consulting bedrijf Engage Ltd, antwoordt: “Efficiëntie is een van de belangrijkste motivatoren in de wereld van fast moving consumer goods. Retailers groeien en stellen steeds strengere eisen op het gebied van logistiek. Instore promoties met displays dienen minder arbeidsintensief te worden. Mr. Flexx®  speelt in op deze nieuwe manier van werken. Kartongebruik en kosten reduceren om zo het milieu te ontzien. 

Volgens Anthony zouden grote merken ‘gewoon’ die keuzes moeten maken. “Dat is makkelijk gezegd in een industrie die van nature conservatief is en onder druk staat van e-commerce. 

Terecht of niet, fabrikanten en retailers zoeken altijd de balans tussen winstgevendheid en duurzaamheid. Hierbij zijn twee zaken doorslaggevend. Zorgen voor toegevoegde waarde door hogere winstgevendheid en kostenverlaging. 

De markt bepaalt
Cornelis Vlastuin, de innovatieve kracht achter Mr. Flexx®: “We zijn een jaar in Nederland actief met een nieuw displayconcept waarvan de ontwikkeling al vroeg in de jaren negentig begon. Nu is de tijd rijp. De markt bepaalt wat, op welk moment, de beste oplossing is. Wij spreken over evolutie, niet over revolutie. Wij hebben in ruim 50 jaar een rijke historie opgebouwd. Na meerdere succesvolle introducties in de Nederlandse retail ziet Cornelis Vlastuin de markt nu enthousiast worden. 

“Mr. Flexx® is de volgende stap richting duurzaamheid die zowel kosten reduceert als nieuwe promotie toepassingen introduceert. Net als klanten weten wij: aanpassen vereist rust en vastberadenheid. Dat is waarom de introductie van het nieuwe displayconcept in binnen- en buitenland gefaseerd plaatsvindt.” Acceptatie en adaptatie zijn volgens Cornelis Vlastuin de sleutelwoorden. “Denk aan aangepaste logistieke processen, operationele verbeteringen en nieuwe manieren om instore promoties te organiseren. In traditionele markten is er een risico. Onderschatting van de impact die het nieuwe displayconcept heeft ligt op de loer. Daarom begeleiden wij klanten bij elke stap. Zodat zij de voordelen maximaal benutten. Ook als retailers op een andere manier gaan werken.”

Meer informatie

  • Kijk voor meer informatie en inspiratie op de website www.mrflexx.com 
  • Binnenkort volgt ook een webshop voor klanten in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. De webshop is met name bedoeld voor orders tot 100 stuks en het bestellen van sample sets.
  • De displays worden gemaakt van 100% monomateriaal (virgin) ABS en zijn volledig recyclebaar. Displays van gerecycled ABS zijn ook mogelijk (op aanvraag).

Over Mr. Flexx®

Volledig aanpasbaar, herbruikbaar en 100% recyclebaar: De twee versies, Classic en Premium, zijn uitgevoerd in de standaard maat 60×40. De Premium versie is ook verkrijgbaar in de unieke maatvoering 40×40. De eigenschappen van Mr. Flexx® zorgen ervoor dat dit de meest veelzijdige, robuuste, duurzame en vooral flexibele display op de markt is. Het modulaire systeem is in circa 3 minuten opgebouwd en volledig aanpasbaar met beeld, geluid, geur en kunstmatige intelligentie. Van een opvallende display voor sfeervolle beleving tot een actiedisplay voor aanbiedingen, een solide sampling-stand of campagnematige display: Mr. Flexx® transformeert in een handomdraai en garandeert het gewenste effect op de winkelvloer. Zie www.mrflexx.com