Een ‘bierwereld’ voor Jumbo Leussink

Een ‘bierwereld’ voor Jumbo Leussink

In Haaksbergen is het Jumbo-filiaal van de broers Niek en Tijn Leussink volledig getransformeerd. Op 30 augustus van dit jaar werden de deuren geopend. Zij wilden hun supermarkt herpositioneren van een wijkfunctie naar een dorpsfunctie door een plek te realiseren waar beleving en boodschappen doen elkaar ontmoeten. Hier kwam de ervaring en expertise van Vlastuin goed van pas.

Herpositionering biercategorie

Ook de biercategorie werd, samen met Grolsch, onder handen genomen. De opdracht was:

  • een biercategorie met beleving,
  • de shopper wordt genavigeerd naar zijn/haar bier,
  • de shopper heeft meer opties,
  • in de categorie moet regelmatig iets ‘gebeuren’,
  • er moet een duidelijke segmentatie van producten aanwezig zijn,
  • het moet klanten uitnodigen om een kijkje te nemen,
  • de shopper moet makkelijk kunnen kiezen.

Naast beleving was het uiteindelijke doel natuurlijk ook klantentrouwheid, conversie en margeverbetering.

Het resultaat

Het is de eerste Nederlandse biercategorie waar de shopper echt een beleving kan ervaren met veel wisselende impulsen. Denk aan: thema presentaties, pick en mix, digitale beleving van een merk in het schap, gecombineerd met sfeervolle verlichte beelden en een duidelijke led signing naar het biertype. De sfeerelementen zijn geïntegreerd in het schap door het gebruik van onder andere hout, bedrukte doeken en led-verlichting.

In ‘de ijskelder ‘ werken we met sfeerbeelden. Hier kunnen shoppers terecht voor hun (ijs)koude bier in de typische ‘Grolsch IJsmeester’-sfeer, waarbij de ijsvloer en de bedrukte wanden zorgen voor een levendige aankleding.

Voor Tijn Leussink geldt: “De opdracht was: creëer een bierafdeling met een WOW factor en dat is zeker gelukt. In onze regio wonen veel bierliefhebbers en we krijgen dan ook veel positieve reacties van onze klanten. Koud bier uit de ijskelder wordt ervaren als een extra service. De omzet bevestigt het resultaat, het aandeel speciaal bier is alleen al met 50% gestegen in de afgelopen periode!“

Ook Mirjam Fischer, Category manager bij Grolsch, is zeer tevreden over de samenwerking en het resultaat; “Grolsch wilde samen met Jumbo laten zien dat bier emotie is en we zijn er dan ook trots op dat we deze vernieuwing in de biercategorie samen hebben kunnen realiseren.”

Vlastuin is enthousiast over de ruimte die is gegeven en waarop is samengewerkt met de retailer en het merk. Harro Vlastuin: “Om bier en de verscheidenheid in de categorieën tot leven te brengen hebben we in het design en implementatietraject veel vrijheid gekregen. De gebruikte combinatie van verschillende elementen die de zintuigen prikkelen is bijzonder voor een supermarkt.”

Bekijk hier het filmpje dat het creatieve proces en de ontwikkeling van dit project laat zien. Heb je vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!