Droge worst categorie make-over bij Cora

Droge worst categorie make-over bij Cora

Als winkel wil je dat alle producten hun eigen plek en aandacht krijgen. Hier was de Belgische supermarkt Cora het mee eens. Het droge worst-schap vormde een onoverzichtelijk geheel van verschillende soorten en merken worst. Imperial Meat Products, marktleider in droge worst, nam het initiatief om de categorie een make-over te geven.

Voor dit project hebben we samengewerkt met het Belgische Berlin. Er waren een aantal doelen te behalen met deze metamorfose:

  • Het verhogen van de verkoop;
  • Het vergroten van de zichtbaarheid van de verschillende worsten door duidelijke segmentatie;
  • Het vergroten van de verleiding tot proeven;
  • De kwaliteit en authenticiteit van dit segment benadrukken;
  • Het creëren van een shop in shop;
  • Het moet indruk maken op de shopper.

Resultaat

Het eerste schap is nog maar net te bewonderen in een Cora in Anderlecht, dus er kunnen nog geen uitspraken worden gedaan over een verhoging in verkoop.

Wel is duidelijk dat de overige doelen ruimschoots zijn behaald. Het schap maakt direct indruk door de combinatie van kwalitatieve materialen en kleuren. Deze geven het een shop-in-shop gevoel in de supermarkt. De verschillende vakken en materialen creëren een helder overzicht van de verschillende producten. De afbeeldingen op de zij- en achterkant zorgen voor een appetite bij de shopper.

IMG_1603Traject

Dit project laat mooi het traject van vraag van de klant tot uitgevoerd project zien. “We wilden onze merken Aoste, Marcassou en Justin Bridou een duidelijke identiteit geven, met een eigen plek in de winkel.”, aldus Leen de Clercq, shopper marketeer bij Imperial Meat Products. “Vlastuin is expert in de ontwikkeling van kwalitatieve schappen. Dit hebben we gezien bij bijvoorbeeld de chocoladecategorie make-over van Mondelez. Imperial heeft voor Vlastuin gekozen omdat we het gevoel hadden dat Vlastuin een duidelijke toegevoegde waarde kon leveren in dit project.”

Vlastuin heeft zijn creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan, waar een aantal concepten uit voort kwamen. Senia Chen, designer bij Vlastuin, vertelt: “Het was een relatief kort proces. De klant was over het eerste concept meteen heel tevreden.” Na een aantal details te hebben aangepast, kon het concept uitgevoerd worden. Leen de Clercq sluit zich hier bij aan: “Het was meteen een heel sterk creatief voorstel. Ook was de kwaliteit in uitvoering goed. Van het eerste bezoek aan de winkel, tot het ontwerp en plaatsing.”