HEMA chocoladeletter display

HEMA chocoladeletter display

Voor het derde jaar op rij zijn bij HEMA de speciaal ontwikkelde chocoladeletter displays te zien, waarin drie soorten letters optimaal beschermd en gepresenteerd worden. John Huissteden, verpakkingskundige en reeds 37 jaar werkzaam bij HEMA:

“De displays zijn ontwikkeld in samenwerking met Vlastuin en twee chocoladefabrikanten en uitgebreid getest op logistieke eisen. Om het hele alfabet in één display te laten passen, is deze iets hoger geworden dan het schap, waardoor de stabiliteit extra belangrijk werd. Trays worden al aan de lijn gevuld met de letters en verzameld op een pallet totdat de displays gevuld worden. Hervullen van de displays per tray is tevens mogelijk.

Door achterover hangende schappen blijven de letters goed op de plaats. Er is veel zicht op de producten; niet alleen aan de voorkant, ook aan de zijkant trekken de letters aandacht. De doosjes van de letters zijn hierop afgestemd, door de belangrijkste boodschappen in het zicht te plaatsen.

De gevulde chocoladeletter displays worden internationaal uitgeleverd in onder andere Belgie, Frankrijk, UK en Spanje. Vanwege het noodzakelijke overslag tijdens transport worden deze displays op CHEP dolly’s vervoerd. Dit maakt het overigens op bepaalde locaties, bijvoorbeeld op Stansted vliegveld, ook mogelijk de displays naar buiten te rijden en voor de winkel te plaatsen voor extra zichtbaarheid.

De keuze om internationaal te gaan is grensverleggend en de samenwerking met Vlastuin in het gehele hele traject is zeer prettig, er wordt snel geschakeld en meegedacht. Ook commercieel is het display een groot succes waar HEMA zeer tevreden over is.”

HEMA staat al jaren met onder andere de rookworst, fotoservice en verfproducten, bekend om het vinden van niches in de markt en het bieden van een goede prijs/kwaliteit verhouding. De chocoladeletters sluiten hier zowel wat betreft product als qua presentatie in de speciale displays naadloos op aan.