Local production & coördination in China

Local production & coördination in China

Universal Electronics – Vlastuin/ STI Group

Universal Electronics (UEI), een aan de Nasdaq genoteerd concern met als missie “CREATE SMARTER LIVING” produceert wereldwijd oplossingen in hardware en software voor business to business en consumenten toepassingen om Smarter met de nieuwste technieken van vandaag de dag om te gaan. Denk aan voice control voor afstand bediening van de vele elektronisch te regelen apparatuur in je directe thuis situatie. Maar ook draadloze afstandsbedieningen, antennesystemen, beugels voor flat screen televisies, of software voor integratie in set-up boxen of A-merken in electronica.

Samenwerking STI Group Asia

Voor de consumenten producten welke in China geproduceerd worden is enige tijd geleden gestart met een samenwerking met Vlastuin/STI Group Asia. Doelstellingen voor de samenwerking zijn:

  • Meer controle op kwaliteit van lokale producties in individuele productie runs, alsmede duurzame kwaliteitscontrole over meerdere producties.
  • Verbetering van de coördinatie op verpakkingsgebied vanuit Europa met China door te werken met verpakkingsprofessionals ter plaatse welke gewend zijn te werken met Europese of Amerikaanse standaarden.
  • Prijs stabiliteit.
  • Lokale support voor Europa met de verpakkingspartner Vlastuin/ STI Group om snel bij nieuwe projecten te kunnen schakelen, waar nodig met de support van de duitse support afdelingen van de STI Group.
  • Single point of contact in Azië voor een brede vraag in verpakkingen, van duurzame oplossingen voor kunststof zakken tot bedrukte verpakking.

Groot scala aan verpakkingen

Na een succesvolle start van de gift box met kunststof diepgetrokken interieur en geproduceerd uit massief opzet kartonnage in offset bedrukt is het assortiment verder uitgebreid met een groot scala aan verpakkingen van vlakkarton in hoogwaardige offset bedrukking met UV spotlak, matlak en een foliestempel.

Ervaren partners voor Universal Electronics

Herman Baake is Packaging & Instore Communication manager voor Universal Electronics. Onderstaand meer over de samenwerking met Vlastuin/ STI Asia:

“Het is erg prettig met een partner te werken met een ruime ervaring op het gebied van verpakkingen als wel een brede kennis heeft van de vele retail kanalen. Samen met het STI team in China kan deze kennis en ervaring toegepast worden in een productie omgeving in China. Dit helpt om op afstand snel met de juiste oplossingen te komen, de vertaalslag maken van onze wensen eisen naar een product wat kost-efficiënt- en te produceren is met grondstoffen die in Chinese productie voor handen zijn.”