Nieuwe smaken onder de aandacht

Nieuwe smaken onder de aandacht

Als je een nieuw product lanceert, wil je natuurlijk dat zo veel mogelijk mensen en bedrijven hiermee kennis maken. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Het opzetten van een sample-actie is daar één van. Voor een dergelijke actie zijn er speciale verpakkingen nodig, die zelfs van een kleine sample een beleving kunnen maken. De sample packs van Douwe Egberts zijn hier een mooi voorbeeld van.

Douwe Egberts is een gevestigd bedrijf met een rijke geschiedenis. Merken als Pickwick, Senseo en L’Or Espresso zijn bij velen bekend en er worden regelmatig vernieuwende smaken toegevoegd aan het assortiment. Barry Pasman, Product Engineer Subcontracting bij JACOBS DOUWE EGBERTS NL vertelt dat deze nieuwe smaken koffie en thee op verschillende manieren bij het grote publiek onder de aandacht worden gebracht. Zo worden sample packs bijvoorbeeld verspreid als postverzendstuk en worden exemplaren ingesloten bij huis aan huis bladen. Ook worden ze uitgedeeld bij tastings en beurzen zoals Horecava, Huishoudbeurs, Familia en Libelle zomerweek. Tot slot worden er ook gerichte mailings verstuurd naar partijen binnen de horeca wereld.

Materiaal en design

Samplepacks-6De opgave voor Vlastuin was om voor de samples een materiaal te kiezen wat aan beide zijden in offset bedrukt kon worden, waardoor niet alleen de product informatie maar ook de sfeer en beleving zo goed mogelijk weergegeven worden. Het openen van een sample pack moet een belevenis op zich zijn. Uiteraard zijn zowel het gebruikte papier als de materialen voor het bedrukken en lakken volledig FSC gecertificeerd en geschikt voor gebruik bij voedingsmiddelen.

Inmiddels hebben we voor zowel Pickwick als Senseo en L’Or Espresso vele varianten van de sample packs op de markt gebracht. Een mooi voorbeeld is de speciale samplekit voor de horeca die we hebben mogen ontwikkelen. Deze verpakking presenteert de complete range van de nieuwe “Slow Teas” van Pickwick. Hier is gekozen voor het gebruik van matlak en door een creatieve uitstansing in de sample pack het mogelijk om het verhaal van de Slow Tea per smaak te lezen. Zo komen de individuele smaken en designs mooi naar voren.