Universal Electronics kiest duurzaam

Universal Electronics kiest duurzaam

Bijna een derde van alle wereldwijd verkochte afstandsbedieningen zijn afkomstig van Universal Electronics. Om de elektronica-detailhandel duurzamer te maken, heeft de wereldspeler plastic verpakkingen ingeruild voor karton.

Samen met onze Duitse partner STI group hebben we een nieuwe duurzame verpakkingsoplossing ontwikkeld voor UEI’s One For All range afstandsbedieningen. Voortaan alleen papier in plaats van plastic! Met deze nieuwe verpakking verlaagt de CO2-uitstoot op materiaalbasis aanzienlijk; voor de populaire Evolve-afstandsbediening is dat maar liefst 24% CO2 reductie.

Imagoverandering voor elektronicasector

Gedurfde kleuren, hoogwaardige product afbeeldingen en een aantrekkelijk openingsmechanisme maken deze nieuwe verpakkingslijn bijzonder aantrekkelijk voor bewuste elektronicaconsumenten. Dit komt tegemoet aan een andere hoofddoelstelling voor UEI: het naar de consument communiceren over zijn toewijding aan milieu- en klimaatbescherming.

‘Nu al is 70% van de verpakkingen die Universal Electronics produceert met STI Group gebaseerd op karton in plaats van plastic. Dit is uniek in de markt voor elektronica-accessoires en biedt het merk One for All een echt verschil ”, zegt Jakob Rinninger, CEO van STI Group. ‘Deze doorstart is weer een mooi voorbeeld van hoe ons wereldwijde netwerk klanten kan ondersteunen bij het ontwikkelen van echt duurzame verpakkingen. Als bedrijf streven we er ook naar om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren, met als uiteindelijk doel een netto nul uitstoot. ‘

Vlastuin ondersteunt de overgang naar een duurzame circulaire economie door toekomstgerichte producten te ontwikkelen die zijn gemaakt van hernieuwbare materialen.

Het project is aangemeld voor de Sustainability Awards 2021 packaging Europe in de categorie “Driving the Circular Economy”.