Oreo Event “Do you speak Oreo”?

Oreo Event “Do you speak Oreo”?

Voor 2018 plande Mondelēz België een campagne rond het internationale marketing thema “Do you speak Oreo?“. Het Amerikaanse koekje wordt door de Amerikaanse acteur Owen Wilson in het Nederlands en Frans aangeprezen in een reclamefilmpje. Om de Belgen niet alleen in hun eigen taal aan te spreken, maar ook met Belgische symbolen, spelen Manneken Pis, Belgische frietkoten en puntzakken met frieten een centrale rol in de campagne.

De campagne en deze symbolen zijn na enkele brainstorm sessies met Simen Verbiest, category manager bij Mondelēz, doorvertaald in een retail concept. Een compact event voor de supermarkten en een grotere variant voor de hypermarkets.

Het supermarkt concept met een stevige display in permanent materiaal is gemakkelijk transporteerbaar. Het meubel is aan twee zijden productdragend en heeft aan één zijde een geïntegreerd videoscherm waarop de grappige Oreo commercial wordt afgespeeld.

De video kan per taal worden ingesteld. Het meubel wordt in zijn geheel vervoerd (een palletwagen heeft toegang onder het meubel) en de luifel is uitklapbaar. Alle losse onderdelen, zoals de frietzakken en het reclamebord on top, worden in het winkelpunt door middel van magneten aangebracht.

Voor het hypermarkt meubel gingen we uit van dezelfde materialen en concept opzet, alleen maakten we dit bijna dubbel zo groot. Eén zijde werd toegankelijk gemaakt zodat de shopper er in kan gaan staan en een selfie kan maken of zich door vrienden of familie kan laten fotograferen achter de toonbank van het frietkot in Oreo outfit.

Deze events vonden vlot hun weg naar de winkels en werden, zoals de foto’s tonen, uitstekend onthaald door zowel het sales team, de klanten als de shoppers.

Mondelēz heeft een uitgebreide waaier aan rondreizende events zoals o.a. de zingende beren voor LU, het Côte d’Or busje, de Milka koeien en het Prince kasteel. Met het Oreo event breidt men dit verder uit naar één van Mondelez’ jongste merken.