Oud leerlingen inspireren nieuwe leerlingen

Oud leerlingen inspireren nieuwe leerlingen

Kunstmanifestatie Grandi Art

Op 19 en 20 februari vond op Het Baarnsch Lyceum Grandi Art plaats; een kunstmanifestatie, die al sinds de jaren dertig plaatsvindt tussen de oudste lycea van Nederland. Met optredens van leerlingen en aanwezigheid van onder andere de dichter Thomas Möhlmann en striptekenaar en schrijver Jean-Marc van Tol, oud-leerlingen van de school.

Van hen is werk geselecteerd en te zien op de muur en in het trappenhuis.

Henk van Ommen, rector van Het Baarnsch Lyceum licht toe:
“In het verleden ligt het heden, in het nu wat komen zal. Ik ervaar de school als een soort lijn met de geschiedenis en de toekomst. Oud leerlingen inspireren de nieuwe leerlingen en zo gaat de tijd door en dat past ook bij een school die bijna 102 jaar oud is. Mede onder leiding van Kees van Bueren, oud leraar Nederlands, is een aantal teksten uitgezocht.”

Veel succes en inspiratie gewenst!
Vlastuin is gevestigd in en al jarenlang verbonden aan Baarn. Bij de voorbereiding en opmaak van de gedichten/ werken van de oud-leerlingen speelde Vlastuin afgelopen jaar een belangrijke rol in het design.

Wij wensen Het Baarnsch Lyceum en ook alle scholen, leerkrachten en scholieren heel veel succes én inspiratie bij het vervolg en de afronding van het onderwijs in deze cursus!

Bekijk hieronder de video van RTV Baarn tijdens Grandi Art.