Promo voor Soudal tijdens de Tour de France

Promo voor Soudal tijdens de Tour de France

Vlastuin verzorgt al 2 jaar op rij een exclusieve zomerpromo voor Soudal. In de aanloop naar de Tour de France, vindt er gedurende drie tot vier weken een grote promo actie plaats in een groot aantal doe-het-zelf-winkels in 22 landen, van België tot Australië.

Wereldwijd verhogen merkbekendheid

Om hun merkbekendheid te verhogen sponsort Soudal sinds enkele jaren met succes verschillende wielerwedstrijden en in het bijzonder de Worldtour wielerploeg Lotto Soudal.

Sport staat voor emotie en met deze promo actie weet Soudal dan ook handig in te spelen op hun doelgroep. Want de doe-het-zelver is bovenal een man met interesse in populaire sporten, zoals wielrennen. Vanaf mei, als we allemaal warm lopen voor de Tour de France, wordt de promo in de grote doe-het-zelf-winkels geplaatst. Een mooie presentatie zorgt per definitie voor een A-locatie in de winkel en dat is natuurlijk van groot belang voor de omzet.

Over Soudal

Soudal Group is gevestigd in Turnhout (België) en verkoopt in méér dan 130 landen en met eigen vestigingen in 44 landen. Sinds 1966 levert dit familiebedrijf producten als afdichtingsmiddelen, kitspuiten, lijm en reinigingsmiddelen voor de internationale bouw, industrie en retail.

Samenwerking Soudal / Vlastuin

Erik De Groof, Marketing Manager van Soudal, is enthousiast over de samenwerking. “Vooral over de expertise om praktisch mee te denken over hoe de promo actie in de winkels moet verschijnen en dat op een manier dat deze actie een uniforme presentatie is in iedere winkel in de meer dan twintig landen. Ook over het logistieke proces denkt Vlastuin goed mee. Omdat deze actie in zoveel verschillende landen plaatsvindt, is het belangrijk dat bijvoorbeeld de labelling en codering adequaat gebeurt, zodat alle winkels goed uit de voeten kunnen met de actie. Dit zijn belangrijke voorwaarden voor een succesvolle actie.”

Het sales- en projectmanagementteam van Vlastuin is ook enthousiast over de samenwerking; ‘De mensen van Soudal appreciëren een proactieve aanpak en dat stelt ons in staat om met doordachte voorstellen te komen vanuit onze kennis, ervaring en creativiteit en zo ontstaat er een mooie dynamiek.

Uit deze manier van samenwerken is een interessant idee gekomen voor een beklijvend Gondel hoofd meubel (kopstellingsmeubel). “Dankzij onze samenwerking en het wederzijds vertrouwen hebben we samen snel kunnen schakelen. Hierdoor was het mogelijk voor Soudal de eerste prototypes binnen één maand op de DIY beurs in Kortrijk te presenteren. Daar werden ze door hun klanten dermate positief onthaald dat het resultaat is dat de eerste serie in januari in de winkels zal worden geplaatst.”