Trends in cadeauverpakkingen vertaald naar originele concepten

Trends in cadeauverpakkingen vertaald naar originele concepten

Kansen, creatie én de praktische uitwerking gevat in een studietraject

De keuze voor een aankoop wordt in twee derde van de gevallen in de winkel gemaakt en tegelijkertijd wordt een verpakking gemiddeld minder dan 2 seconden bekeken.

Cadeauverpakkingen bieden vele mogelijkheden om een product op een bijzondere manier aan te bieden voor een speciale doelgroep of gekoppeld aan een specifiek (seizoens)moment, zodat het product opvalt en aanspreekt.

Tijdens haar studietraject bij Vlastuin zoomde studente Anouk Verlaan van de opleiding Arts & Crafts in de richting Packaging Design van de Willem de Kooning Academie in op de trends in cadeauverpakkingen en ontwikkelde zij een aantal originele concepten. Hieronder een kort verslag:

Actuele trends in cadeauverpakkingen

“Trends die mij opvielen zijn gepersonaliseerde en duurzame verpakkingen, maar ook entertainment is een trend. Consumenten zijn op zoek naar meer beleving in het dagelijks leven. Op deze trends heb ik ingespeeld. Ik heb verpakkingen ontworpen die meer zijn dan alleen bescherming van het product. Cadeauverpakkingen moeten niet alleen leuk zijn om te krijgen, maar ook om te geven. Om een goed ontwerp te kunnen aanleveren is het belangrijk om je in te kunnen leven in de wensen en behoeften van de klant.”

 

Bezoek aan STI Group

“Als onderdeel van mijn studieproject, bezocht ik de STI Group – partner van Vlastuin – in Greven (Duitsland). Na een leerzame rondleiding in de fabriek heb ik drie van mijn conceptontwerpen aangeleverd voor productie van samples. De STI Group hielp om mijn ontwerpen praktisch te maken, want naast een goed ontwerp zijn er meer dingen waar je rekening mee moet houden. Na het ontvangen van de samples voor de verpakkingen ben ik aan de slag gegaan met het uitwerken van het artwork.”

Unieke concepten

“Bij Vlastuin heb ik geleerd hoe je van een creatief verpakkingsontwerp tot een uitvoerbare productie komt en hoe het aanvragen van een verpakking bij de fabriek werkt. Ik heb mijn creativiteit de vrijheid kunnen geven waardoor ik op unieke concepten ben gekomen. Zo heb ik voor een speelgoedmerk een bijzondere verpakking ontwikkeld die heel sterk aanspreekt voor de doelgroep en na het uitpakken nog volop gebruikt kan worden om mee te spelen. Voor een drogist heb ik een pick & mix cadeauverpakking gemaakt, die gepersonaliseerd kan worden voor de ontvanger. Ik ben trots op het eindresultaat en vond het leuk om eraan te werken. Ik hoop dat ik mijn concept in de toekomst ooit in de markt tegenkom!”

Hét adres voor uw verpakkingen

Al vele jaren bent u bij Vlastuin aan het juiste adres voor het verpakken van uw product. Wij werken hiervoor samen met de Duitse STI Group – al 38 jaar onze packaging-partner. De STI Group staat wereldwijd bekend om zijn innovatieve en creatieve verpakkingen en POS-oplossingen. Samen zorgen we voor verrassende realisaties waardoor uw product de attentiewaarde krijgt die het verdient. Bent u benieuwd? Neem contact met ons op.