Unieke inspiratiecorner voor Stoopen & Meeûs

Unieke inspiratiecorner voor Stoopen & Meeûs

Stoopen & Meeûs, een Belgisch familiebedrijf met een trotse geschiedenis, bestaat dit jaar maar liefst 125 jaar en is daarmee een van de oudste bedrijven van Antwerpen. Dankzij deze jarenlange ervaring verkoopt Stoopen & Meeûs in meer dan 40 landen pigmenten, kleurstoffen en minerale afwerkingen.

Bron van inspiratie

Vrij uniek in deze markt is de ontwikkeling van een inspiratiecorner voor de groothandel / speciaalzaken met het doel de klant te inspireren, of dit nu een plaatser/verwerker,  projectontwikkelaar, architect of particulier is.

Perfect aansluitende look & feel

De inspiratiecorner sluit qua look & feel perfect aan bij de positionering van het merk. De materialen en de modulariteit (panelen) maken de corner tijdloos en duurzaam, wat de merkwaarden van Stoopen & Meeûs benadrukt.

Bewuste materiaalkeuzes

Het meubel is gemaakt van natuurlijk hout, metaal en bedrukt doek. Op de samplepanelen zijn verf en diverse structuren aangebracht zodat de klant de producten niet alleen kan zien, maar ook kan voelen. Ook aan de verlichting is in detail gedacht: hiervoor zijn ledlampen gekozen met een vintage uitstraling.

Adviesgesprek aan tafel

In België, bij Thiry Paints in Leuven en bij Lambert in Lodelinsart, biedt plaatsing van de corner nu de ruimte om aan tafel een adviesgesprek te voeren met de klant. Het is de bedoeling om het concept selectief in de markt te zetten en deze bijvoorbeeld ook te gebruiken op vakbeurzen.

360 graden Home collection display

Naast de inspiratiecorner ontwikkelde Vlastuin ook een houten Home collection display ontwikkeld om het nieuwe mix & match concept rond de kalkverf te tonen:  een 360-gradenmeubel, inclusief uitleg van de producten.

De juiste partner

Opdrachtgever David Demeyere: “Het bijzondere van Vlastuin voor mij is het gevoel dat het hele team op onze projecten werkt. Daarnaast had Vlastuin al snel begrepen waar we met het merk naartoe willen en hoe we dit het beste visueel kunnen vertalen naar creatieve en praktische in store concepten. We hebben echt het gevoel dat we hiervoor de juiste partner hebben gevonden.”