Van een klein verzoek tot een groot project

Van een klein verzoek tot een groot project

Over goede materialen beschikken is voor elke klusser, professioneel of amateur, zeer belangrijk. Niemand wil een net geplaatst kastje van de muur zien komen. Fischer, een Duits familiebedrijf,  is marktleider binnen de bevestigingstechniek en heeft vestigingen over de hele wereld.

Voor de introductie van een nieuw product, DUOPOWER (een plug geschikt voor talloze materialen), was fischer op zoek naar een nieuwe display. Met deze wens zijn zij bij Vlastuin terecht gekomen. Over de keuze voor Vlastuin zegt Alexander van der Sijde, Manager Marketing bij fischer het volgende: “Vlastuin heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast is Vlastuin een betrouwbare partner gebleken.”

Een opdracht die klein begon, groeide uit tot een grote campagne; de grootste voor fischer tot nu toe. “Het is zo omvangrijk, de hele campagne is uniek voor fischer”, aldus van der Sijde. In januari was er sprake van zo’n 250 vloerdisplays voor het nieuwe product. De lancering stond gepland voor april 2016. Door het enorme succes in Duitsland is de introductie in Nederland echter uitgesteld naar oktober van datzelfde jaar.

Uitbreiding

Tijdens deze periode van vertraging komen er nieuwe ideeën op tafel; een uitbreiding van de opdracht. De uitbreiding is een aanvulling op de al bestaande vloerdisplays en houdt de toevoeging van baliedisplays, samplepacks en online samples in. Hier zijn uiteindelijk 650 stuks van geproduceerd.

DSC_6763Marjolein de Water, projectcoördinator bij Vlastuin sluit zich hier bij aan. “Wat dit project bijzonder maakt is de veelomvattendheid. Wat begon als een aanvraag voor een vloerdisplay is uiteindelijk een project geworden waarbij wij het gehele promotietraject hebben begeleid en gaandeweg meer elementen hebben toegevoegd.”

Volgens van der Sijde zijn de reactie op de campagne goed. De DUOPOWER wordt in 2017 in het doe-het-zelf kanaal geïntroduceerd. Vlastuin hoop ook daar een rol in te spelen.